Randafwerking

Uw mooie tapisvloer verdient uiteraard een fraaie afwerking langs de randen. De meest eenvoudige randafwerking betreft een platte plint, ook wel deklijst genoemd. Deze wordt geplaatst op de vloer, uiteraard in dezelfde houtsoort als uw parketvloer. Daarnaast zijn er meerder opties voor een randafwerking op de muur:

Kabels achter de plint?
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een twee-delige plint, bestaande uit een achterlat van vuren met een fineer beklede overzetplint. Deze wordt vaak gebruikt wanneer het nodig is om kabels weg te kunnen werken. Deze plint kan eenvoudig losgehaald en weer terug geplaatst worden. Voor de hoeken worden er losse hoek – en eindstukken geleverd.

Ook kunt u een massieve plint plaatsen in de houtsoort van uw vloer, deze wordt netjes in verstek gezaagd in de hoeken. Meestal wordt deze plint geboord en geschroefd, zodat deze eventueel weer verwijderd kan worden.

mdf-plinten_transparant

1. eigentijdse plint, 2. retro plint, 3. klassieke plint, 4. moderne plint, 5. gotische plint, 6.barok plint, 7. renaissance plint.

Plinten & trends
De trend op dit moment zijn de MDF sfeerplinten, 2 x gegrond aangeleverd en af te lakken in een kleur naar wens. De plint heeft dan meestal de kleur van de wand. Deze plint wordt veelal gelijmd en gespijkerd/geboord op de muur en wordt dus een vaste plint die niet kortstondig verwijderd kan worden. Door bijpassende neuten en architraven kunt u deze wandplint qua stijl prachtig laten overvloeien naar de kozijnen van uw deuren,. Strak en modern; of monumentaal en sierlijk. Voor ieder wat wils.

Herstel wachtwoord
Voer uw E-mailadres in.
Een nieuw wachtwoord wordt per E-mail naar u verzonden.