Skip to main content

Bourgogne

Wilt u een onverslijtbare brede-delen vloer in landhuisstijl? Kies dan voor  bourgogne parket. Bourgogne is ca. 9 mm dik en is er met of zonder vellingkant. De delen worden, net als bij tapis, verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer.

Door de massieve toplaag onderscheidt bourgogne zich van andere brede delen vloeren, zoals duoplanken of breed lamelparket. De vloer is nagenoeg onverslijtbaar. Voor ieder huis en elke smaak is er een variant voorhanden die uitstekend in het interieur past. Qua uitstraling en gebruiksgemak is deze massief houten parketvloer superieur. 

Legwijze

De 9 mm dikke massieve delen, die op traditionele wijze worden gelegd, zorgen voor een heerlijk ruimtelijk wooncomfort en een nostalgische uitstraling. Bourgogne delen kunnen worden geleverd in wisselende of vaste breedtes tot wel 25 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek, die op zijn beurt weer wordt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Omdat Bourgogne als halffabrikaat wordt geleverd zal de vloer, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Voor een smaakvolle finish wordt de vloer afgewerkt met een waslaag, hardwaxlolie of laklaag naar keuze.

Grote patronen

Kiest u voor een grote walvisgraat- of blokpatroon? Of gaat u voor de Hongaarse- of Weense punt? Vrijwel alle patronen zijn mogelijk. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een landelijke uitstraling door brede delen te kiezen met – of een moderne planken vloer zonder vellingkanten. U kunt kiezen uit vele houtsoorten met een warme of juist koele tint, waaronder ook bijzondere houtsoorten zoals Padoek (knalrood) of Purperhart (paars).

Ons keurmerk voor parketvloeren, geschikt in combinatie vloerverwarming, vloerkoeling of warmte-win installaties
Het PARKET Magazine met alle informatie over parket op vloerverwarming. Klik HIER om het artikel te lezen!
Ons keurmerk voor Parket en vloerverwarming. Wilt u echt alles weten over parket en vloerverwarming ga naar vloerverwarmingenparket.nl

Vloerverwarming

Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Wij adviseren u in dit geval een maximale breedte van 140 per mm deel. Vraag een parketspeciaalzaak in uw regio naar de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over vloerverwarming? Download het informatieboekje parket op vloerverwarming

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen