Skip to main content

Mozaïek

Hoogwaardig en slijtvast mozaïek parket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer.

Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht – haaks op elkaar staande – blokjes. Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes, ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm.

Leggen

De massieve mozaïekmatjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht, voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd. (met een voegenkit en houtstof) Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, was of laklaag naar eigen wens.

Patronen

Mozaïekparket was tientallen jaren herkenbaar aan haaks verlijmde blokjes. De laatste jaren wordt mozaïek echter ook in andere patronen aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn mini-visgraat, halfsteens mozaïek, Engels verband en parallel mozaïek. Meer keuze dus en altijd een vloer die bij u past. Speciaal is het hoogkantmozaïek. Hierbij worden de massieve deeltjes juist op hun kant verlijmd. Hierdoor ontstaat een slijtvaste laag van 22 mm dik! Deze variant is prima geschikt voor zwaar te belopen vloeren, zoals op luchthavens. Architecten passen de hoogkant mozaïek echter ook steeds vaker toe in woonruimtes.

Ons keurmerk voor parketvloeren, geschikt in combinatie vloerverwarming, vloerkoeling of warmte-win installaties
Het PARKET Magazine met alle informatie over parket op vloerverwarming. Klik HIER om het artikel te lezen!
Ons keurmerk voor Parket en vloerverwarming. Wilt u echt alles weten over parket en vloerverwarming ga naar vloerverwarmingenparket.nl

Ideaal geschikt voor vloerverwarming

Diverse houtsoorten, gelegd als mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming toegepast worden. Door de geringe dikte zal er zeer weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt een houtsoort te kiezen die goed reageert op vloerverwarming. Vraag een parketspecialist in uw regio naar de mogelijkheden.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen