Skip to main content

Parket op droogbouw

Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen verkrijgbaar. Naast het traditionele “natte” systeem, verwerkt in een gestorte zandcement ondervloer zijn ook andere systemen in opkomst. Wij hebben hieronder de nieuwste systemen voor u op een rijtje gezet.

Ingefreesde systemen

Dit droogbouw vloerverwarmingssyteem wordt in de bestaande zandcementvloer gefreesd. Vooral in appartementen of bij houten ondervloeren worden geluidsisolerende fermacelplaten geplaatst, die ter plekke worden ingefreesd. De leidingen van dit systeem blijven aan de oppervlakte liggen en hebben een ander opstookprocol en een andere aanvoertemperatuur nodig. Ingefreesde systemen worden standaard aangestuurd door de aanwezige centrale verwarmingsketel. Parketvloeren op ingefreesde systemen plaatsen gaat heel goed samen. Laat u goed voorlichten door uw parketspecialist!

Renovatiesystemen

Deze systemen worden op de bestaande zandcementvloer geplaatst en zijn er in meerdere vormen. Op de bestaande bouwvloer(cement of houten draagvloer) worden voorbewerkte isolatieplaten geplaatst. Hierin worden de leidingen aangebracht. De verwarmingsbuizen worden vervolgens afgedekt met een afwerkvloer of geëgaliseerd. Omdat de leidingen dicht onder het oppervlak liggen zal de aanvoertemperatuur van het water niet hoger mogen zijn dan 32-35 ˚C. Op deze systemen kan Parket worden gelegd. Laat u goed informeren door uw Parketspecialist.

Elektrische systemen

Elektrische vloerverwarmingssystemen worden over het algemeen aangebracht in badkamers en kleine ruimtes. Ze zijn minder goed te combineren met parketvloeren.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen