Skip to main content

Randafwerking

Uw mooie tapisvloer verdient uiteraard een fraaie randafwerking. De meest eenvoudige variant op dit gebied betreft een platte plint, ook wel deklijst genoemd. Deze plint wordt op de vloer geplaatst, uiteraard in dezelfde houtsoort als uw parketvloer. Daarnaast zijn er meerdere opties voor een randafwerking tegen de muur.

Kabels achter de plint?

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweedelige plint, bestaande uit een achterlat van vuren met een fineer beklede overzetplint. Deze wordt vaak gebruikt om kabels weg te kunnen werken. Deze plint kan eenvoudig losgehaald en weer teruggeplaatst worden. Voor de hoeken zijn losse hoek – en eindstukken leverbaar.

Ook kunt u een massieve plint plaatsen in de houtsoort van uw vloer, deze wordt op de hoeken netjes in verstek gezaagd. Meestal wordt deze plint geboord en geschroefd, zodat hij eventueel weer verwijderd kan worden.

mdf-plinten_transparant

1. eigentijdse plint, 2. retro plint, 3. klassieke plint, 4. moderne plint, 5. gotische plint, 6.barok plint, 7. renaissance plint.

Plinten & trends

De trend op dit moment zijn de MDF sfeerplinten, 2 x gegrond aangeleverd en af te lakken in een kleur naar wens. De plint heeft dan meestal de kleur van de wand. Deze plint wordt veelal gelijmd en gespijkerd/geboord op de muur en wordt dus een vaste plint die niet kortstondig verwijderd kan worden.

Met bijpassende neuten en architraven kunt u deze wandplint qua stijl prachtig laten overvloeien naar de kozijnen van uw deuren: strak en modern of monumentaal en sierlijk. Voor ieder wat wils.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen