Skip to main content

Parket en vloerverwarming

PARKET EN VLOERVERWARMING, VLOERKOELING EN DE WARMTE-WIN INSTALLATIE

Parket en vloerverwarming en/of koeling hebben een warme relatie. Lieverdink heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring opgedaan met het creëren van de ideale combinatie van parket en vloerverwarming. Door een jarenlange intensieve samenwerking met gerenommeerde vloerverwarming leveranciers zowel in natte als in droogbouw hebben we samen met J en K uit Ede en WTH uit Dordrecht meerdere certificaten ontwikkeld. Hierin staan alle voorwaarden voor een perfect eindresultaat en vele tientallen jaren woonplezier. Deze twee certificaten kunt u op deze pagina downloaden. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het informatiecentrum vloerverwarmingenparket. Deze organisatie heeft naast een uitgebreide website www.parketenvloerverwarming.nl onlangs een onafhankelijk rapport uitgebracht, geschreven door het adviesbureau Ruver, waar bewezen is dat Parket op vloerverwarming aangestuurd door een warmtepomp op dit moment de beste combinatie is.

Welke vloeren zijn geschikt voor parket en vloerverwarming / vloerkoeling?

Zowel Tapis als Q2 tweelaags parket van Lieverdink zijn perfect te combineren met vloerverwarming. U kunt kiezen uit meerdere houtsoorten. Indien direct gelegd op de basisvloer kennen Tapis en Q2 tweelaags parket een uitstekende warmtedoorgifte. Dankzij de goede Rc waarde van 0,086 m2K/W voor (eiken) Tapis en ca. 0,094 m2 K/W voor (eiken) Q2 tweelaags (niet te laag niet te hoog) zult u veel comfort beleven. De warmte wordt geleidelijk doorgevoerd en zorgt voor een behaaglijk hoog rendement en wat erg belangrijk is; in tegenstelling tot kunststof materialen met een te lage RC waarde blijft een houten vloer warm aanvoelen! De ene houtsoort laat zich beter met vloerverwarming combineren dan de andere. Vraag uw parketspecialist u te helpen de juiste keuze te maken.

Let op het Vignet ‘Parket op vloerverwarming’

Goede voorlichting voor, tijdens en na de verkoop is essentieel. Kies daarom voor een parketspeciaalzaak met het speciale vignet op de deur (hieronder treft u een weergave). Specialisten die dit vignet dragen zijn uitstekend op de hoogte van alle mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden op het gebied van parket op vloerverwarming en vloerkoeling. U kunt er 100% zeker van zijn dat u een goede begeleiding krijgt en dat de door u uitgekozen parketvloer met zorg gelegd zal worden.

Vind een dealer

Wilt u weten welke parketspecialist(en) in uw omgeving optimaal verstand hebben van parket op vloerverwarming, vloerkoeling en op warmte-win installaties? Stuur ons een e-mail via info@lieverdink.nl of ga naar vloerverwarmingenparket voor meer informatie!

Ons keurmerk voor parket op vloerverwarming, parket op vloerkoeling en parket met warmtepomp.

Brochures parket en vloerverwarming en vloerkoeling / warmte-win

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden van parket op vloerverwarming, vloerverkoeling of op een warmte-win installatie, zowel voor oudere woningen als nieuwbouwhuizen en wilt u zich alvast goed informeren? Wij hebben een serie informatieve brochures ontwikkeld, waarin u er alles over kunt lezen. Aan de hand van de kennis die u hiermee kunt opdoen bent u in staat om samen met uw parketspecialist de juiste keuze te maken.

Certificaten

In samenwerking met de vloerverwarmingspecialisten WTH uit Dordrecht en J & K uit Ede werden twee certificaten ontwikkeld. Hierin zijn alle randvoorwaarden voor een goed eindresultaat beschreven. Door deze op te volgen zult u zich verzekerd voelen van een goede keuze!

Opstookprotocollen

Download hier alle opstookprotocollen.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen