Skip to main content

Parket ideale vloer nieuwbouwhuis

Vloer nieuwbouwhuis kiezen? Denk ook aan parket!

De nieuwste generatie vloeren in nieuwbouw huizen wordt veelal uitgerust met een warmte-win installatie. Deze zorgt voor verwarming (en in voorkomende gevallen voor verkoeling) in de diverse woonruimtes, meestal via leidingen in de vloeren. Min-of-meer zoals ook traditionele vloerverwarming werkt. Parket kan op beide systemen prima gelegd worden!

Vloer nieuwbouwhuis kiezen? Uw keuze voor een parketvloer kan ook een milieubewuste afweging zijn. Parket heeft van nature ideale isolerende eigenschappen en zorgt in combinatie met vloerverwarming voor een hoog rendement. Het hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van parket is gewonnen uit duurzaam beheerde bossen. De materialen zijn 100% natuurlijk.

15 jaar ervaring met vloerverwarming

Bij Parketfabriek Lieverdink hebben wij inmiddels meer dan 15 jaar ervaring opgedaan met het creëren van de ideale combinatie van parket en vloerverwarming. De laatste jaren hebben wij ons daarnaast verder toegelegd op systemen met een warmtepomp. Hiertoe werken wij samen met gerenommeerde vloerverwarmingsbedrijven zoals WTH Dordrecht en J & K in Ede. Ons beleid is gericht op het informeren van parketspecialisten, zodat zij enerzijds in staat zijn u van een goed advies te voorzien. En anderzijds de parketvloer op de juiste wijze aan te brengen op het bij u aanwezige verwarmingssysteem.  

parket vloer nieuwbouwhuis
Parketfabriek Lieverdink heeft een brochure ontwikkeld voor parket op warmte-win systemen in nieuwbouwhuizen. Klik op de afbeelding om de brochure te bekijken of downloaden.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming / vloerkoeling?

Niet iedere parketvloer is geschikt voor vloerverwarming, verkoeling en warmte-win systemen. Zowel Tapis als Q2 tweelaags parket van Lieverdink zijn perfect te combineren met vloerverwarming. U kunt kiezen uit meerdere houtsoorten. Indien direct gelegd op de basisvloer kennen Tapis en Q2 tweelaags parket een uitstekende warmtedoorgifte. Dankzij de goede Rc waarde van 0,86 m2K/W (niet te laag en niet te hoog) zult u veel comfort beleven. De warmte wordt geleidelijk doorgevoerd en zorgt voor een behaaglijk hoog rendement. In tegenstelling tot kunststof materialen, die vaak een te lage RC waarde kennen, blijft een houten vloer warm aanvoelen! De ene houtsoort laat zich beter met vloerverwarming combineren, dan de andere. Parketspecialist die beschikken over het vignet ‘parket op vloerverwarming; vloerkoeling; en warmte-win systemen’ kan u helpen de juiste keuze te maken.

Let op het Vignet ‘Parket op vloerverwarming’

Goede voorlichting voor, tijdens en na de verkoop is essentieel om een goede keus te kunnen maken voor de vloer in uw nieuwbouwhuis. Kies daarom voor een parketspeciaalzaak met het speciale vignet op de deur (hieronder treft u een weergave). Specialisten die dit vignet dragen zijn uitstekend op de hoogte van alle mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden, op het gebied van parket op vloerverwarming en vloerkoeling. U kunt er 100% zeker van zijn dat u een goede begeleiding krijgt. En dat de door u uitgekozen parketvloer met zorg gelegd zal worden.


Vind een dealer voor uw vloer nieuwbouwhuis

Wilt u weten welke parketspecialist(en) in uw omgeving optimaal verstand hebben van parket op vloerverwarming, vloerkoeling en op warmte-win installaties? Stuur ons een e-mail via info@lieverdink.nl. Dan sturen wij u de gegevens toe.

Ons keurmerk voor parket op vloerverwarming, parket op vloerkoeling en parket met warmtepomp.

Brochures vloerverwarming en vloerkoeling / warmte-win

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden van parket op vloerverwarming, vloerverkoeling of op een warmte-win installatie en wilt u zich alvast goed informeren? Wij hebben een serie informatieve brochures ontwikkeld, waarin u er alles over kunt lezen. Aan de hand van de kennis die u hiermee kunt opdoen bent u in staat om, samen met uw parketspecialist, de juiste keuze te maken.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen