Skip to main content

Tapis

De traditioneelste onder de parketvloeren: tapis is het Franse woord voor tapijt. Niet voor niets, want het hout ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 10 mm dik en 71 mm breed als het ware als een tapijt van hout op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. (Ook leverbaar als 90, 120 en 140 mm.)

Legwijze

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden. De tapis deeltjes worden op een tussenvloer van spaanplaat of, bij vloerverwarming, op een mozaïek ondervloer verlijmd en genageld. De tussenvloer wordt op haar beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Hierna wordt het parket ter plekke geschuurd en van een olie- of laklaag voorzien.

Patronen

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een geheel door uzelf bedacht patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan veertig verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Ons keurmerk voor parketvloeren, geschikt in combinatie vloerverwarming, vloerkoeling of warmte-win installaties
Ons keurmerk voor Parket en vloerverwarming. Wilt u echt alles weten over parket en vloerverwarming ga naar vloerverwarmingenparket.nl

Ideaal in combinatie met vloerverwarming

Deze manier van leggen levert één van de meest stabiele parketvloeren op. De vloer zal nauwelijks reageren op normale luchtvochtigheids verschillen. Dit maakt tapis uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen! Daarnaast is de vloer, doordat deze direct wordt verlijmd op de bestaande ondervloer, opvallend stil en produceert nagenoeg geen loopgeluid. Deze en nog meer informatie kunt u vinden in het boekje Parket op vloerverwarming.

 

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen