Skip to main content

Verouderd parket

Binnen ons ruime aanbod vormt verouderd parket één van de meest in het oog springende productgroepen. Met verouderd parket creëert u de sfeer van vroegere tijden. Voor verouderd parket gebruiken wij uitsluitend frans eiken, dat met zorg getrommeld en/of gekastijd wordt. Vervolgens kan het eiken worden gerookt en/of worden afgewerkt met (kleur)olie. Na dit proces is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van honderden jaren oud parket. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf, tekeningen en noesten, die als het ware de geschiedenis van de boom onthullen. Verouderd parket is er in de vorm van tapis, bourgogne en Q2 tweelaags parket en is verkrijgbaar in 10 tallen kleuren.

Legwijze

Meestal wordt gebruik gemaakt van verouderd tapis of verouderd bourgogne. Deze vloeren worden ‘zichtbaar’ gespijkerd en verlijmd op een spaanplaat tussenlaag. Als u liever geen spijkergaatjes wilt zien, kunt u kiezen voor verouderd Q2 twee-laags parket. Deze variant kan direct gelijmd worden op de betonnen ondervloer of, bij een houten ondervloer, verdekt op een spaanplaat tussenlaag vernageld worden. (voor meer informatie: www.q2vloeren.nl

Alle verouderde vloeren worden af-fabriek voor-geolied. Na het leggen wordt de vloer ter plekke nogmaals voorzien van een extra hardwax-laag. Met deze extra laag is uw verouderde vloer optimaal beschermd. Vraag een parketspecialist in uw regio naar de mogelijkheden.

Oneindig veel variatie

Door gebruik te maken van verschillende patronen zijn de mogelijkheden met verouderd parket vrijwel onbeperkt. Grote en kleine visgraat vloeren of blokpatronen zijn mogelijk. Maar ook Hongaarse- en Weense punten. Of wat te denken van vernuftige paneelpatronen, zoals bijvoorbeeld de Versailles panelen, bekend van het Louvre in Parijs. Daarnaast zijn er ook nog verschillende bewerkingen te kiezen zoals schuren, schaven, borstelen of grof bezagen.

Ons keurmerk voor parketvloeren, geschikt in combinatie vloerverwarming, vloerkoeling of warmte-win installaties
Het PARKET Magazine met alle informatie over parket op vloerverwarming. Klik HIER om het artikel te lezen!
Ons keurmerk voor Parket en vloerverwarming. Wilt u echt alles weten over parket en vloerverwarming ga naar vloerverwarmingenparket.nl

Vloerverwarming

Verouderd parket kan probleemloos op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden en valt in deze vloer bijna niet meer op. Wilt u hierover meer weten? Breng dan een bezoek aan uw parketspecialist en informeer naar de mogelijkheden.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen