Skip to main content

Echt Hout

Echt Hout is een milieubewuste keuze

Op deze pagina wordt transparant uitgelegd wat de voordelen voor het klimaat zijn als u kiest voor parket en waarom u moet letten op het Realwoodlogo. Met de bijzondere CO2 footprint rekentool kunt u, wanneer u dat wilt, zelfs de vastgelegde hoeveel CO2 in uw gekozen houten vloer berekenen.

Waarom is het gebruik van echt hout goed is voor het milieu?

De milieuvoordelen van het kiezen van echt hout zijn onbetwistbaar. Bij de productie, verwerking en verwijdering van hout wordt veel minder energie verbruikt dan bij enig ander bouwmateriaal. En na elke houtoogst worden de bossen opnieuw aangeplant voor de volgende generatie. Dit verantwoord bosbeheer wordt gestimuleerd door internationale organisaties zoals het Forest Stewardship Council® is internationaal het bekendste keurmerk. FSC® en het Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes PEFC.

Circulariteit. Hout is de toekomst

Hout is volledig recyclebaar. Het kan zelfs in drie verschillende fasen worden gebruikt. Ten eerste wordt het gebruikt om een product te maken. Ten tweede kan het product zelf worden gerecycled en ten derde kan het worden gebruikt voor energieopwekking. Geen enkel ander duurzaam materiaal kan dit evenaren, in termen van volume en economie.

Het logo voor echthout

Daarom zult u het Realwood logo steeds vaker tegenkomen. Het Realwood logo vertegenwoordigd de authenticiteit van het product waardoor u absoluut zeker kunt zijn dat er 100% hout is gebruikt.

Het Real Wood-logo wordt exclusief beheerd door geautoriseerde fabrikanten die behoren tot de Europese Federatie van de Parketindustrie (FEP) waaronder de Parket Alliance. De keuze voor echt hout heeft ecologische voordelen. Voor het vervaardigen, bewerken en opslaan van hout is aanzienlijk minder energie nodig dan voor andere materialen. Wilt u meer weten over de achtergrond van Real Wood? Ga dan naar website Realwood van de Parket Alliance.

Echt Hout is een perfecte Opslag voor CO2

Dat hout een zeer lage CO2 footprint (koolstofvoetafdruk) heeft wordt duidelijk met behulp van het rekenmodel van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). Met deze rekentool kunt u eenvoudig door in te vullen welke houtsoort u wilt gebruiken en het aantal m3. Als uitgangspunt kunt u hanteren dat er voor 100 m2 vloer circa 1 m3 hout nodig is. Dus als je een woonkamer van 35 m2 hebt, is de hoeveelheid hout 0,35 m3. Gebruik dit cijfer in het rekenmodel, voer ook de houtsoort in en u ziet razendsnel hoeveel CO2 uw vloer vastlegt.

Rekenmodule Opslag CO2

Parket  vervangt koolstof verslindende alternatieven

De productie en verwerking van houten delen of parket is niet alleen zeer energiezuinig, maar hebben ook een extreem lage koolstofvoetafdruk als je dit vergelijkt met andere producten zoals beton of PVC, die duidelijk tijdens de productie veel meer energie vereisen. In onderstaand overzicht zijn duidelijk de verschillen waarneembaar.

Download hier het certificaat.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen