Skip to main content

Sfeerthema Vloer uitkiezen

Waar moet u rekening mee houden als u een vloer gaat uitkiezen? Wij kunnen ons voorstellen dat u graag zeker bent van een passende aankoop. Wij beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Welke houtkleur past het beste in mijn interieur?

Licht, donker of een natuurlijke kleur? De kleur van uw parketvloer heeft een grote invloed op de grootte van de ruimte. Een donkere kleur zorgt voor warmte en gezelligheid, maar haalt ruimte uit uw woonkamer. Een lichte vloer oogt wellicht wat ‘koeler’, maar reflecteert het licht en vergroot de ruimte juist.

Welk type vloer is het meest geschikt voor mijn woonkamer?

Beantwoorden van deze vraag is afhankelijk van een aantal zaken zoals: waar wordt de vloer geplaatst? En wordt zij veel belast? Een gelakte vloer zorgt voor een strakke uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. Een geoliede vloer geeft een natuurlijkere uitstraling. Een ander belangrijk aspect is de hardheid van de vloer.

Een gelakte of een geoliede vloer?

Lak zorgt normaal gesproken voor een glimmend vloeroppervlak en zal daardoor meer ‘oplichten’ dan een mat geoliede vloer. Tegenwoordig zijn er echter ook ultramatte lakken voorhanden die de onderhoudsvoordelen van een gelakte vloer en de moderne, matte uitstraling van een geoliede vloer samenbrengen.

Welk patroon past het beste bij mijn type woonkamer?

Het gevoel van ruimte wordt mede bepaald door het patroon van de vloer. Patronen zoals een dubbele visgraat, een diagonaal blokpatroon of smalle stroken maken de kamer over het algemeen breder. Een plankenvloer met brede delen zal de ruimte over het algemeen langer maken. Een enkele, kleinere visgraat maakt de kamer enigszins korter en een enkele grotere visgraat maakt de kamer optisch minder breed. Uw keuze is daarnaast natuurlijk vooral afhankelijk van uw smaak en voorkeur.

Welke bewerkingen zijn er, naast geschuurde vloeren, nog meer?

De sfeer die een vloer uitstraalt wordt, naast de gekozen kleur en het patroon, ook bepaald door de structuur van het oppervlak. Er zijn veel soorten in houtbewerking mogelijk. Denk aan verouderd, geborsteld, geschaafd, fijn/grof bezaagd en tegendraads geschaafd. Iedere vorm van bewerking zorgt voor een andere uitstraling. Informeer bij uw parketspecialist naar alle mogelijkheden.

Een rustige of rustieke vloer?

Een strak geselecteerde egale vloer of een ruige rustieke vloer met grote knoesten? Ons eiken assortiment bestaat uit verschillende selecties die europees genormeerd zijn. Elke selectie heeft haar eigen uitstraling en unieke karakter. Wij maken uitsluitend gebruik van frans eiken (PEFC gecertificeerd). U kunt kiezen uit eiken QFQ, eiken Premier, Rustiek eiken, Rustiek Extra en Bruut. Gecombineerd met de vele beschikbare patronen, bewerkingen en afwerkingen leiden deze selecties tot vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

Wilt u ontdekken welke vloer het beste bij uw wensen past?

Ons online parketnavigatieboek biedt u allerhande mogelijkheden om combinaties te maken en bekijken. Klik hier voor meer inspiratie!