Skip to main content
Vloerverwarming op houten ondervloer

Vloerverwarming op houten ondervloer

Vloerverwarming op een houten ondervloer, kan dat wel? In moderne woningen is vloerverwarming eerder regel dan uitzondering. Deze wordt dan ingefreesd in de dekvloer. Woont u echter in een woning van voor 1970? Dan is de kans groot dat u te maken hebt met houten draagvloeren. Ook dan is vloerverwarming mogelijk. Ja, ook in combinatie met een parketvloer.

Heel veel houtsoorten en parketvloeren zijn zonder meer geschikt voor toepassing op vloerverwarming. Woont u in een oudere woning en twijfelt u of u voor vloerverwarming zult kiezen? Dan heeft u een droogbouw vloerverwarmingsysteem nodig. Het is immers niet mogelijk om de leidingen in uw houten draagvloer te frezen. Een droogbouw systeem met, bijvoorbeeld, Fermacell platen wordt bovenop uw houten draagvloer aangebracht. De parketvloer wordt daar bovenop gelegd en biedt u én een hoog rendement én ultiem wooncomfort. 


Keurmerk

Samen met vloerverwarmingspecialisten ontwikkelden wij een nieuwe standaard als het gaat om leggen van parket op vloerverwarming. Een standaard die door steeds meer parketspecialisten in Nederland en België omarmd wordt. Dealers die verstand hebben van parket op vloerverwarming, vloerkoeling en warmte-win installaties kunnen dit aantonen middels een certificaat en keurmerk. 


3 Systemen vloerverwarming op houten ondervloer

We onderscheiden drie groepen droogbouwsystemen, geschikt voor vloerverwarming op een houten ondervloer.

  • Ingefreesde vloerverwarming
  • Renovatie droogbouw systemen 
  • Elektrische vloerverwarming

De ingefreesde en droogbouwsystemen worden standaard aangestuurd door de aanwezige centrale verwarmingsketel. 

Vraag uw parketspecialist naar de mogelijkheden

Een vloer kiezen die geschikt is voor vloerverwarming, begint bij de parketspecialist. Draagt deze het keurmerk, zoals hierboven getoond, dan mag u zich ervan verzekerd voelen dat hij u goed adviseert. De parketspecialist informeert u over welke houtsoorten en parketvloeren geschikt zijn voor gebruik op vloerverwarming en kan u mogelijk ook doorverwijzen naar een vloerverwarmingsspecialist, zoals bijvoorbeeld JK Vloerverwarming. Op hun website kunt u tevens offerte aanvragen voor uw vloerverwarming op een houten ondervloer.


DE VELE SOORTEN PARKET, GESCHIKT OF ONGESCHIKT?

Uw parketspecialist heeft vele soorten parketvloeren in zijn assortiment. Niet elke soort leent zich bij uitstek voor vloerverwarming. Op onze pagina over parket op vloerverwarming vindt u terug welke parketsoorten en welke houtsoorten wel- en niet geschikt zijn.

Vind een dealer

Wilt u weten welke parketspecialist(en) in uw omgeving optimaal verstand hebben van parket op vloerverwarming? Stuur ons een e-mail via info@lieverdink.nl. Dan sturen wij u de gegevens toe.

Brochures vloerverwarming en vloerkoeling / warmte-win

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden van parket op vloerverwarming, vloerkoeling of op warmte-win systemen en wilt u zich alvast goed informeren? Wij hebben een serie informatieve brochures ontwikkeld, waarin u er alles over kunt lezen. Tevens leest u hier meer over klimaatbeheersing en opstookprotocollen.

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen