Skip to main content

Waarom een houten vloer de ideale keuze is bij vloerverwarming

13 december 2023

  1. Houten vloer geeft uitstekende warmtegeleiding en -afgifte
    Een van de belangrijkste voordelen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming is de uitstekende warmtegeleiding en -afgifte. De meeste parketvloeren hebben een warmteweerstand (Rc-waarde) lager dan 0,1 [m²K/W], waardoor ze efficiënt en gelijkmatig warmte doorlaten. Daarnaast heeft hout het voordeel dat het de warmte veel langer vasthoudt dan andere materialen. De warmte wordt als het ware in het hout ‘gebufferd’. Hierdoor blijft je huis en vloer comfortabel en behaaglijk aanvoelen, zelfs op de koudste dagen. En door die bufferende werking slaat je warmtepomp of verwarmingsketel minder vaak aan en uit. Dit verlengd de levensduur van deze pomp of ketel.
  2. Een houten vloer is echt, mooi en uniek, boordevol karakter
    Hout is een natuurproduct. Elk stukje hout is uniek, met zijn eigen kenmerken. De houtsoort, oppervlaktebewerking, afwerking en legwijze geven elke houten vloer een unieke uitstraling.
  1. Een houten vloer is een duurzame en milieuverantwoorde vloer
    Houten vloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en verantwoord voor het milieu. We leggen het hier uit.
  1. Ruime keuze in houtsoorten bij vloerverwarming
    Er zijn diverse houtsoorten geschikt voor vloerverwarming. Een vloer van eiken is veruit het meest populair vanwege uitstraling, de sterkte en de stabiliteit. Tropische houtsoorten zoals merbau, teak, afzelia, padoek, wengé en kambala voegen kleur toe aan je interieur. Kies bij vloerverwarming voor een houtsoort die minder reageert op temperatuur- en luchtvochtigheidsveranderingen voor optimale prestaties en langdurig plezier.
  1. Onderhoudsgemak van houten vloeren
    Herinner je je nog de dagen waarop een houten vloer synoniem stond voor urenlang onderhoud? Die tijden zijn gelukkig veranderd! Met de moderne technologieën op het gebied van lakken en oliën is het onderhouden van een houten vloer nu net zo eenvoudig als het bijhouden van elke andere harde vloerbedekking.
  1. Duurzame aanpasbaarheid
    Een houten vloer biedt de flexibiliteit om de stijl van je huis te veranderen zonder de vloer te vervangen. Door herbehandeling met olie of het schuren en lakken van de vloer kun je eenvoudig een nieuwe look creëren, wat duurzamer is dan volledige vervanging.
  2. Een houten vloer past op elke soort vloerverwarming
    In de wereld van verwarmingssystemen is vloerverwarming een populaire keuze geworden, dankzij de gelijkmatige en efficiënte warmteverspreiding die het biedt. Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Bij het kiezen van het juiste vloerverwarmingssysteem is het van cruciaal belang om advies in te winnen bij specialisten. Elke woonsituatie is uniek en vereist een zorgvuldige afweging van factoren zoals isolatie, bouwtype en persoonlijke voorkeuren. Een specialist kan helpen bij het identificeren van het meest geschikte systeem dat voldoet aan de specifieke behoeften en wensen van de bewoner.

arrow_backward Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren.

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen