Skip to main content

Zo voorkom je beschadigingen aan je parketvloer

1 maart 2022

Nu je gekozen heb voor een mooie parketvloer in combinatie met vloerverwarming, wil je natuurlijk ook dat deze mooi blijft. Om ervoor te zorgen dat je parketvloer een leven lang meegaat, is het belangrijk dat deze beschermd wordt tegen beschadigingen zoals krassen.

Meestal worden krassen veroorzaakt door het verschuiven van meubilair. Voorzie daarom alle stoel- en tafelpoten van viltjes. Viltjes zijn er in verschillende kwaliteiten. Kies voor de juiste oplossing voor het meubel. Zo zijn er bijvoorbeeld viltjes speciaal voor metalen stoelpoten. Of wieltjes voor bureaustoelen.

Een andere veroorzaker van krassen is zand. Zandkorrels kunnen als schuurpapier werken. Zand wordt meegenomen onder schoenzolen maar ook in de vacht en onder de pootjes van huisdieren. Een goede deurmat vangt al veel op. Regelmatig stofzuigen (mét parketmond), ‘swifferen’ of vegen doet de rest.

Ook de nagels van huisdieren, naaldhakken of kinderspeelgoed kunnen krassen veroorzaken. Tref hiervoor de juiste voorzorgsmaatregelen. Trek bijvoorbeeld je schoenen uit in huis en zorg voor een speelkleed.

Hout houdt niet van water. Let vooral op bij waterbakjes van huisdieren en bloemen en planten die zonder onderschotel op de vloer staan. Een goede deurmat houdt nattigheid van buiten tegen. Ligt er toch water op de vloer? Maak dit dan zo snel mogelijk droog. Bij een goed onderhouden vloer gebeurt er dan niets.

Houd de relatieve luchtvochtigheid altijd goed in de gaten met een hygrometer. Wordt deze te hoog? Zet dan de ramen open om te ventileren. Wordt de luchtvochtigheid te laag? Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft.

Wil jij meer weten over hoe je parket een leven lang mooi blijft?

Lees hier dan verder

arrow_backward Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Logistiekweg 3
7007 CJ DOETINCHEM

tel: 0314 34 05 63
mail: info@lieverdink.nl

Openingstijden:
ma t/m vrij: 07:45 – 17:00 uur

Wij leveren niet rechtstreeks aan particulieren!

Volg ons op socialmedia

Brochures aanvragen