Skip to main content

Sfeerthema Het stadspakhuis

De trend om kantoren en oude pakhuizen om te bouwen naar prachtige, sfeervolle appartementen inspireerde ons voor dit thema. Deze woningen met industriële invloeden vormen de ideale basis voor onze verouderde vloeren met warme grijs/bruintinten. Deze ruwe harmonie vormt de achtergrond voor een echt persoonlijke mix.

Industrieel ontwerp ontmoet verouderd hout

Een stoere grove hoekbank, hoge ramen, het lijnenspel van de donkergekleurde kozijnen én een verouderde visgraat parketvloer in geschaafd enkel gerookt wit eiken. De ingrediënten voor een stoer interieur dat toch rust uitstraalt.

Deze robuuste visgraat maakt deel uit van een speciaal gekozen ruige eiken selectie: de rustiek extra. De opvallende noesten in de verschillende delen vergroten het ruige effect en versterken de sfeer van verouderd hout. Het rookproces voorafgaande aan de kleuring geeft de vloer een unieke, doorleefde uitstraling.

De details van deze vloer

De hier afgebeelde vloer betreft een verouderde tapis parketvloer, geschaafd enkel gerookt wit. In een visgraatpatroon met delen van 14 x 70 cm.

Deze traditioneel gelegde vorm wordt gelijmd en in het zicht gespijkerd op een tussenvloer. Tapis parketvloeren combineren perfect met vloerverwarming. De in het zicht gespijkerde vloer versterkt de industriële uitstraling.

Wand- en plafondkleuren en variaties

De keuze die u maakt voor de kleur van de vloer, het plafond en de muren hebben optisch een grote impact op hoe u de kamer ervaart. Zo kunt u een ruimte groter, kleiner, breder, smaller, dieper, hoger, lichter of juist warmer maken. Grijsbruine tinten op de vloer, in combinatie met lichtgekleurde muren en plafond, zullen de kamer breder doen lijken. Kiest u voor een diepe bruine grijstint op de vloer en een donker plafond? Dan zal de ruimte lager lijken. Het is dus belangrijk uw vloerkeuze af te stemmen op de rest van uw interieur voorkeuren.

Sherazade Nightshade Gloam

Een voorbeeld van zo’n diepbruine grijstint is Sherazade nightshade Gloam.  Deze fijn geschaafde, speciaal behandelde en mild verouderde eiken vloer is enorm populair, heeft een stoere uitstraling en is leverbaar in smalle stroken of diverse patronen, zoals visgraat of Hongaarse punt. Een vloer voor wie echt iets bijzonders in huis wil hebben!

Accessoires en meubels

Grijs-bruine vloeren passen goed in een moderne, sfeervolle woninginrichting en laten zich goed combineren met andere natuurlijke materialen, veelal in natuurlijke of vergrijsde tinten. Voor de accessoires en meubels kiest u liefst voor stoere industriële vormen, alsof ze rechtstreeks afkomstig zijn uit de oude fabriekskantoren.