Skip to main content

Sfeerthema Parket: gezond en duurzaam

We kunnen er niet omheen. Gezond leven, op zichzelf, is een trend geworden. In onze ogen een ‘gezonde’ ontwikkeling, waar wij ons, als parketfabriek, nauwer bij betrokken voelen dan u wellicht vermoedt.

Waar u via diverse media dagelijks de nodige vitale prikkels ontvangt rondom de beste recepten, mindful leven en fitness, is gezondheid ook in onze sector inmiddels een belangrijk thema. Niet alleen als het gaat om duurzaamheid en milieubewustzijn in relatie tot ons productieproces. Wij willen het met u hebben over gezond wonen: daar dragen wij namelijk graag aan bij.

Hoe duurzaam is kunststof?

Steeds meer nieuwe producten worden geïntroduceerd in de vloerenbranche. Veelal is kunststof het nummer één ingrediënt bij dergelijke innovaties. Wij geloven daar niet in en werken zoveel mogelijk met eerlijke en natuurlijke, emissievrije producten.

Beheerde bosbouw

Om de natuur zo veel mogelijk te ontzien, wordt voor de vervaardiging van onze vloeren uitsluitend duurzaam hout gebruikt. Kwaliteitshout uit verantwoord beheerde bossen. Ons Franse eiken en de meeste tropische houtsoorten die wij verwerken, worden met zorg geselecteerd bij zagerijen die de PEFC en FSC certificering strikt naleven. Keurmerken die staan voor beheerde bosbouw. Een proces waarbij de bestaande natuur duurzaam geëxploiteerd wordt en zo in stand blijft. Daarnaast is onze FSC certificering voor u een garantie dat er wordt gewerkt met eerlijk hout.

Geen verspilling

Vrijwel al het hout dat wordt aangewend voor de productie van onze parketvloeren wordt op enigerlei wijze benut. Vanaf de kap van het ruwhout tot aan de laatste inspectie van het eindproduct wordt zorgvuldigheid betracht bij het voorkomen van verspilling. De tijdens het productieproces opgewekte warmte wordt gebruikt om onze fabriek aanvullend te verwarmen.

Terug naar uw woonkamer

Het is goed om te weten dat onze vloeren ‘gezond’ geproduceerd worden. Maar in huis laat het hout zich ook van zijn beste kant zien. Als natuurproduct met goed isolerende eigenschappen houdt het warmte vast en produceert het geen schadelijke stoffen. Daarmee – en met het hierboven genoemde in het achterhoofd – is kiezen voor een parketvloer één van de meest milieuvriendelijke keuzes die u kunt maken voor uw woning. Daarnaast kunnen de meeste parketvloeren meerdere keren geschuurd en opnieuw afgewerkt worden. Hierdoor ontstaat een levensduur die kan oplopen tot wel 40 jaar. Over duurzaam gesproken!