Skip to main content

Sfeerthema Vijftig tinten grijs

Parketvloeren met sleetse grijstinten zijn zeer actueel. Bij het samenstellen van de juiste kleuren lieten designers zich bijvoorbeeld inspireren door de uitstraling van aan de kust gevonden wrakhout. Of door, herontdekte, oude leemsoorten die werden gebruikt in de omgeving van de Middelandse zee. De ambachtelijke bewerking, volgens een geheim recept, staat garant voor prachtige authentieke vloeren die warmte en rust uitstralen.

Grijstinten: authenticiteit en actualiteit in een perfecte balans

Creëer weer eens de romantische woonsfeer uit de jaren van 50! In de woonkamer die model staat voor dit thema werd gekozen voor een, nieuwe generatie, verouderde Grigio vloer in de kleur Leisteengrijs. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veroudering draagt deze vloer als geen ander de perfecte sleetse uitstraling. Het unieke schuurproces zorgt voor een bijzondere oppervlakte structuur, die in alles bepalend is voor de juiste kleur. In samenspel met de gekozen meubelen en toegepaste kleuren, ontstaat een retro klassiek interieur. De meerdere grijze tonen in de vloer versterken het geheel, met als gevolg een rijke uitstraling.

Deze robuuste visgraat maakt deel uit van een speciaal gekozen ruige eiken selectie: de rustiek extra. De opvallende noesten in de verschillende delen vergroten het ruige effect en versterken de sfeer van verouderd hout. Het rookproces voorafgaande aan de kleuring geeft de vloer een unieke, doorleefde uitstraling.

De details van deze vloer

De hier afgebeelde vloer: Q2 tweelaags parket, Grigio Leisteengrijs met als patroon een Hongaarse punt in 14 x 56 cm, gelegd in een hoek van 60 graden. Deze parketvloer kan direct worden verlijmd op de bestaande ondervloer en is zeer geschikt voor toepassingen van vloerverwarming.

Door de unieke bewerking is geen deel hetzelfde . De variatie van de vele, minimaal verschillende, grijstinten vormen een harmonieus geheel.

Grijstinten zeer populair

Grijstinten geven uw vloer een subtiel sleetse uitstraling mee. Grijs gekleurde vloeren lenen zich voor uiteenlopende interieurstijlen en zijn momenteel zeer populair. Niet voor niets kiezen veel interieurarchitecten en stylisten voor dit type parketvloer.

Sherazade Seaside Silver Grey

Een alternatief voorbeeld van een grijs getinte vloer is de Sherazade Seaside Silver Grey. Deze, licht ruwe, geschaafde, speciaal behandelde en mild verouderde vergrijsde eiken vloer is een rijzende ster. De smaakvolle finish en het feit dat deze vloer leverbaar is in zowel smalle stroken als in diverse patronen maakt haar zeer gewild.

Accessoires en meubels

Grijs getinte vloeren passen uitstekend in een romantische, sfeervolle inrichting en combineren goed met andere natuurlijke materialen en tinten. De hier getoonde accessoires en meubels hebben semi strakke klassieke vormen en geven je precies dat romantische gevoel van de jaren vijftig.